STIAI CA

10 pasi pentru a schimba roata unei masini

vulcanizare auto

Schimbarea unei roți de mașină poate fi o sarcină descurajantă. În acest articol de blog, vă vom arăta cum să schimbați o roată de mașină în 10 pași simpli.

Pasul 1: Parcați mașina într-un loc sigur.

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că nu te gândești prea mult la parcarea mașinii tale. Dar, dacă nu ești atent, parcarea mașinii tale poate fi periculoasă. Iată 10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă parcați mașina în siguranță:

  1. Folosiți întotdeauna frâna de mână atunci când vă parcați mașina.
  2. Folosiți o oglindă retrovizoare pentru a verifica dacă există trafic înainte de a ieși dintr-un spațiu.
  3. Parcați cât mai departe posibil de marginea drumului.
  4. Lăsați suficient spațiu între mașina dumneavoastră și celelalte vehicule din parcare.

Pasul 2: Deschideți capota mașinii dumneavoastră.

Există câteva moduri diferite de a deschide capota unei mașini, în funcție de marca și modelul mașinii dumneavoastră. Unele mașini au un buton pe volan, în timp ce altele pot avea o pârghie pe o parte a mașinii. În unele cazuri, este posibil să fie nevoie să scoateți bara de protecție față pentru a avea acces la capotă.

Pasul 3: Localizați roata mașinii care trebuie schimbată.

Dacă doriți să schimbați o roată de mașină, este important să localizați roata care trebuie schimbată. Cele mai multe roți de mașină sunt situate în partea din spate a vehiculului, lângă puntea spate. Pentru a localiza roata, va trebui să scoateți capacul de pe axă. După ce ați localizat roata, este simplu să o scoateți prin îndepărtarea șuruburilor care o țin în poziție. Asigurați-vă că înlocuiți roata cu una nouă și că strângeți șuruburile pentru a asigura o fixare sigură.

Pasul 4: Slăbiți piulițele de pe roata mașinii.

Dacă mașina dvs. are o piuliță pe roată, este ușor să le slăbiți cu ajutorul unei chei. Vei avea nevoie de o cheie care se potrivește cu piulița de ureche și o șurubelniță cu cap Phillips. Primul pas este să identificați piulița de pe roată. Probabil că va fi un număr sau o literă și se va afla pe una dintre spițe. După ce ați identificat piulița de ureche, localizați-o pe roată. Apoi, folosiți cheia pentru a o slăbi, rotindu-o în sens invers acelor de ceasornic. Odată ce este slăbită, o puteți scoate trăgând-o de pe roată.

Pasul 5: Ridicați roata mașinii de la sol și îndepărtați piulițele de fixare.

Schimbarea unei roți de mașină poate fi o sarcină descurajantă pentru o persoană obișnuită, dar nu trebuie să fie așa. În acest articol, vă vom arăta cum să schimbați o roată de mașină în 10 pași simpli. Înainte de a începe, asigurați-vă că mașina dvs. are uneltele corecte și că sunteți familiarizat cu procedura.

Pasul 6: Așezați roata de rezervă a mașinii pe sol.

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți la îndemână uneltele și echipamentul corect.

1) Localizați piulițele de pe roata pe care doriți să o schimbați. 2) Așezați roata pe o suprafață plană, astfel încât piulițele să fie orientate în jos. 3) Folosiți o cheie pentru piulițe pentru a scoate șuruburile care țin roata. 4) Scoateți cu grijă roata veche și puneți-o într-un loc sigur. 5) Instalați noua roată inversând pașii 2-3. 6) Strângeți șuruburile la 50 Nm (37 ft-

Pasul 7: Așezați piulițele pe roata de rezervă a autovehiculului

Dacă mașina dvs. are o roată de rezervă, va trebui să puneți piulițele pe aceasta. Piulițele sunt șuruburile rotunde, negre, care țin roata pe axă. De obicei, acestea sunt situate în exteriorul roții. Iată 10 pași pentru a schimba o roată de mașină:

  1. Localizați piulițele de pe roata de rezervă.
  2. Așezați piulițele pe roată în sensul acelor de ceasornic.
  3. Strângeți piulițele cu ajutorul unei chei.
  4. Repetați pașii 2-3 pentru fiecare piuliță de ureche de pe roată
  5. Conduceți

Pasul 8: Strângeți piulițele de ureche.

Dacă mașina dvs. are piulițe prea strânse, puteți folosi o cheie pentru a le slăbi. Asigurați-vă că folosiți cheia de dimensiunea corectă pentru piulițele de ureche. După ce le-ați slăbit, le puteți strânge din nou cu cheia.

Pasul 9: Coborâți roata mașinii pe sol.

Există câteva moduri de a coborî o roată de mașină pe sol. Una dintre ele este să folosiți un cric și cricuri. Un alt mod este să folosiți un cric auto.

Pasul 10: Înlocuiți capacul butucului.

Dacă mașina ta are un capac de butuc care trebuie înlocuit, există câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a merge să cumperi unul nou. În primul rând, asigurați-vă că aveți capacul de butuc de dimensiunea corectă. Cele mai multe capace de butuc au un diametru de 14 sau 15 inci. În al doilea rând, va trebui să îndepărtați vechea calotă. Acest lucru se poate face fie prin smulgerea acestuia cu o șurubelniță, fie folosind o unealtă de îndepărtare a capacului de butuc. După ce ați îndepărtat vechea calotă, va trebui să scoateți piulițele care fixează roata. Odată ce piulițele sunt îndepărtate, puteți folosi

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.