SFATURI UTILE

La cati km se schimba uleiul ?

piese-auto

Schimbarea uleiului auto este o parte esențială a întreținerii mașinii. Dar cât de des trebuie să vă schimbați uleiul? Și câți kilometri trebuie să parcurgeți înainte de a schimba uleiul?

Când vine vorba de întreținerea mașinii, majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu schimbarea uleiului, dar s-ar putea să nu știe câți kilometri conduc înainte de a face acest lucru. Potrivit Asociației Canadiene a Automobilului, se recomandă, de obicei, schimbarea uleiului la fiecare 3.000 de kilometri, deși acest lucru variază în funcție de tipul de motor și de obiceiurile de condus. Așadar, câți kilometri parcurgeți înainte de a vă schimba uleiul?

Pasul 1: Alegeți mașina pentru care doriți să schimbați uleiul

Când vine vorba de schimbarea uleiului mașinii tale, ai câteva opțiuni diferite. Poți fie să o faci singur, fie să o duci la un mecanic. Dacă vă simțiți confortabil să o faceți singur, există câteva lucruri de care veți avea nevoie. Veți avea nevoie de un recipient de mărimea unui sfert pentru a stoca uleiul, o pâlnie, o sticlă cu un capac care se potrivește cu pâlnia și o șurubelniță. În primul rând, scoateți filtrul de ulei. Apoi, turnați sfertul de ulei în recipient și adăugați pâlnia. Turnați uleiul încet în pâlnie, asigurându-vă că păstrați capacul pe sticlă.

Pasul 2: Determinați cât de des trebuie să schimbați uleiul

Este important să vă amintiți că uleiul mașinii dumneavoastră este conceput pentru a proteja motorul împotriva uzurii.

În timp, uleiul se va degrada și va deveni mai puțin eficient în acest sens. Ca urmare, motorul dvs. poate începe să se uzeze mai repede și poate chiar să dezvolte probleme. Pentru a preveni acest lucru, este important să vă schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri sau la fiecare 3 luni, în funcție de ce se întâmplă mai întâi.

Pasul 3: Calculați câți kilometri trebuie să parcurgeți

Este important să știi câți kilometri trebuie să parcurgi înainte de a schimba uleiul.

Cei mai mulți producători auto recomandă o schimbare de ulei la fiecare 5.000 de kilometri. Acest lucru are rolul de a asigura buna funcționare a motorului și de a preveni uzura acestuia.

Acest lucru înseamnă că, dacă mașina ta are un interval de schimb de ulei recomandat de 10.000 de kilometri, ar trebui să parcurgi aproximativ 50.000 de kilometri înainte de a schimba uleiul.

Pasul 4: Respectați programul de întreținere recomandat de producător

Schimbarea uleiului mașinii tale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru ca aceasta să funcționeze fără probleme. Programul de întreținere recomandat de producător este un bun punct de plecare, dar ar trebui să verificați și manualul proprietarului pentru a vă asigura că faceți totul așa cum trebuie.

Concluzie: Cât de des schimbați uleiul mașinii dvs. depinde de o varietate de factori

Pentru ca mașina dumneavoastră să funcționeze fără probleme și eficient, este important să schimbați frecvent uleiul, în funcție de marca și modelul mașinii dumneavoastră. Timpul mediu pentru a schimba uleiul mașinii este de aproximativ 7.500 de mile, dar acest timp poate varia în funcție de o varietate de factori, cum ar fi tipul de ulei pe care îl folosește mașina ta, cât de des conduci și vârsta vehiculului tău.

Schimbarea uleiului de motor este o procedură de întreținere regulată pe care ar trebui să o faceți pentru ca mașina dumneavoastră să funcționeze fără probleme. Numărul de kilometri pe care îi parcurgeți înainte de a schimba uleiul depinde de marca și de modelul mașinii dumneavoastră, dar, de obicei, se recomandă să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Urmând acești pași simpli, poți fi sigur că mașina ta funcționează fără probleme și eficient.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *